Home > Samenwerkingen > Octogram
Kort filmpje: goede organisatie van data door goed beleid voor ICT

Contact

Maret Busch

Office

0652526280

m.busch@nativeconsulting.nl

Neem contact met ons op

Kort filmpje: goede organisatie van data door goed beleid voor ICT

Gemeenten zitten op een pot goud: data. Maar wat doe je met deze data om het goed te organiseren voor de burger en zelf het maximale eruit te halen?

Sommige gemeenten zijn al ver met datagestuurd werken. Andere gemeenten weten wel dat er heel veel data is waarmee ze veel meer kunnen dan ze nu doen, maar weten niet waar ze moeten beginnen om dit aan te pakken. Daarnaast is het ook nog steeds zo dat veel ICT-afdelingen de opgave krijgen om meer te doen met minder, terwijl je je als gemeente ook klaar wilt stomen voor de toekomst en alle uitdagingen die daarbij horen. Je wilt je flexibel opstellen om deze uitdagingen aan te kunnen. En dat betekent dat ook de ICT zo ingericht moet zijn dat je én deze uitdagingen aan kunt én je een plan hebt waarmee je kunt laten zien dat een investering in ICT en het goed organiseren van data op de langere termijn kan zorgen voor een bezuiniging en meer mogelijkheden voor de burger en gemeente.

Samenhang, het proces en betrekken van alle afdelingen zijn de sleutelwoorden om te komen tot een goed plan c.q. beleid. Door het beleid te visualiseren en het gebruiken van een (ICT) taal die iedereen begrijpt wordt het draagvlak en de toegankelijkheid vergroot.

Op zondag 27 augustus was Native te zien bij Ondernemend Nederland op RTL XL. Ondernemend Nederland is een zakelijk programma waarin alle ins en outs van ondernemend Nederland onder de loep worden genomen. De aflevering van 27 augustus stond in het teken van digitalisering en informatiemanagement. Native licht in deze aflevering de situatie binnen de gemeentelijke markt toe en gaat in op hoe je het maximale kunt halen uit de mogelijkheden die voor ons liggen als het gaat om een goede informatievoorziening binnen gemeenten.

Hieronder staat een korte video met de toelichting van Native bij de aflevering van Ondernemend Nederland:


Heeft u vragen?
Schroom niet om contact met ons op te nemen via info@nativeconsulting.nl of via 085 - 401 29 87.