Home > Samenwerkingen > Octogram
Een visie op zaakgericht werken en procesoptimalisatie

Contact

Een visie op zaakgericht werken en procesoptimalisatie

Veel gemeenten streven (terecht) naar een wendbare, flexibele en toekomstgerichte bedrijfsvoering. Eén belangrijk aspect om dit te bereiken is de juiste investering in procesoptimalisatie en informatievoorziening. Binnen veel Nederlandse gemeenten wordt hiervoor de term zaakgericht werken gebruikt.

Zaakgericht werken is gericht op efficiënter en effectiever werken, ervoor zorgen dat de dienstverlening significant beter verloopt en zorgen voor grip op risicovolle dossiers. Maar te vaak wordt zaakgericht werken gevoeld als een administratieve last door medewerkers en als een complex, duur ict-project door directie en bestuurders. Ten onrechte, maar te vaak is er een flinke onbalans in de aanpak waardoor de voordelen niet meer zichtbaar zijn.

Dit kan anders door vooraf veel beter te bepalen wat echt belangrijk is voor uw dienstverlening en bedrijfsvoering (uw interne en externe servicenormen), door complexiteitsreductie na te streven middels het stroomlijnen van processen, maar ook door te beseffen dat u taakvolwassen vakspecialisten in huis hebt.

Native Consulting heeft op basis van ervaring bij klanten een Visie op Zaakgericht Werken en Procesoptimalisatie opgesteld: hoe kan zaakgericht werken bijdragen aan die flexibele, wendbare toekomstgericht gemeente waar men grip heeft op de financiën en waar de kwaliteit van dienstverlening aan burgers toeneemt. U kunt de visie hier gratis downloaden

Heeft u vragen? Kunnen wij u helpen? Aarzel niet om te reageren.