Masterclass digitale transformatie voor bestuurders

digitale transformatie
Regelmatig hebben bestuurders een haat-liefde verhouding met de portefeuille ICT. De bestuurder heeft echter een onderschatte en belangrijke rol in het succes van de ICT-inrichting van de gemeente. ICT lijkt vanzelfsprekend als alles goed loopt, maar kan uitmonden in een bestuurlijke nachtmerrie als het anders loopt: data lekt, privacy wordt geschonden en de projecten blijven financieel niet onder controle.
De suggestie lijkt dan ook snel gewekt dat je als bestuurder alleen maar slecht nieuws kunt veroorzaken op de ‘portefeuille ICT’. Het tegendeel is ook waar. ICT-toepassingen dragen bij aan maatschappelijke vraagstukken, de publieke dienstverlening en de interne bedrijfsvoering.

Op deze trainingsdag ervaart u op welke wijze u het meest effectief richting geeft en controle houdt.

Doelgroep
Hoger management, wethouders, burgemeesters en gemeenteraadsleden.

Opbouw van de training
Op deze 1-daagse praktische en interactieve masterclass komen deelnemers niet alleen om te luisteren, maar ook om actief te discussiëren met collega’s om richting te geven aan de eigen gemeentelijke ICT-strategie. Native werkt hierbij samen met de Universiteit Twente.

Resultaat
Inzicht in de veranderende rol van ICT en de rol die u als manager/bestuurder inneemt om de gewenste ruimte te geven met behoud van voldoende controle.

Data waarop de training van start gaat
13 februari
20 maart
3 juli

Investering
De bijdrage aan deze masterclass bedraagt 1 dag inzet en € 475,-. Inbegrepen hierbij zijn koffie, thee, lunch en drankjes.

Heb je vragen of opmerkingen over ons aanbod, neem dan gerust contact met ons op.