Van iPad naar werken in de Cloud – Native on(line) tour

In november start Native in het kader van haar 10 jarig bestaan met een reeks gratis webinars. Waarbij we terugblikken op de grensverleggende ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaren op het niveau van lokale overheden. We bespreken de lessen die zijn geleerd, en kijken vooruit wat dit betekent voor de toekomst.

Vanaf donderdag 10 november organiseren wij een webinar tussen 12:00 en 13:00 uur. Na afloop is er ruimte om na te praten. Native on(line) Tour kijkt terug en naar de toekomst. De volgende thema's staan dan centraal: we gaan van start met de waarde van visie, beleid en strategie om de informatiehuishouding op orde te brengen. Vervolgens zoomen we in op de inrichting van de ICT-omgeving als randvoorwaarde voor de digitale transformatie. Het derde webinar gaat in op het toekomst bestendig maken van die organisatie. We sluiten de reeks af met datagedreven werken, met concrete toepassingen uit de praktijk van de digitale transformatie.

Het programma:

Donderdag 10 november:
Visie, beleid & strategie: Het belang van vooruit kijken in een continu veranderende omgeving

De veranderingen gaan steeds sneller, en de druk op de informatiehuishouding van overheidsorganisaties neemt daarmee toe. Wij gaan met jullie in gesprek over de waarde van visie, beleid & strategie in deze snel veranderende wereld.

Inschrijven voor dit webinar is niet meer mogelijk.

 

Donderdag 17 November:
ICT & Sourcing: werken onder architectuur, van inzicht naar een toekomstbestendige informatievoorziening met ICT & Sourcing

De digitale transformatie, outsourcing en de cloud zorgen voor een complex landschap van applicaties, systemen en informatiestromen. Maar belangrijker nog, ze zijn gekoppeld, hebben een onderlinge afhankelijkheid en integreren met verschillende landelijke en lokale (basis)registraties en voorzieningen. Organisaties komen er achter dat ze niet precies weten welke applicaties ze raken of welke werkprocessen ze overhoop halen. De oplossing: werken onder én aan architectuur.

Inschrijven voor dit webinar is niet meer mogelijk.

 

Donderdag 24 November:
De Toekomstbestendige Organisatie: Van een reactieve ad hoc organisatie naar een anticiperende organisatie in het digitale tijdperk

Publieke organisaties zitten midden in de digitale transformatie. Er is geen ontkomen aan, je moet hier wel op anticiperen. Maar hoe krijg je grip op de complexiteit en hoe maak je de verandering in de organisatie concreet en werkbaar? Native heeft een handzame aanpak ontwikkeld om de digitale verandering in de organisatie gedragen te krijgen. Dit delen we graag met jou tijdens het webinar.

Inschrijven voor dit webinar is niet meer mogelijk.

 

Donderdag 1 december:
Datagedreven werken: Welke route neem je naar een data-gedreven organisatie?

Aan de hand van onze vernieuwde routekaart datagedreven werken geven we concrete tips en inspirerende voorbeelden die direct toegepast kunnen worden in de praktijk. Daarnaast gaan we actief met jou in gesprek over actuele vraagstukken in je eigen organisatie rondom datagedreven werken.

Inschrijven voor dit webinar is niet meer mogelijk.