Over ons

Native Consulting is een onafhankelijk adviesbureau, bekend in het land om het delen van kennis en het toegankelijk maken van complexe vraagstukken in mooie visuals. We zijn actief rond de thema’s datagedreven werken, strategisch informatiebeleid, IT en sourcing en met alle veranderkundige aspecten die bij deze vraagstukken horen.

Dagelijks worden we (terug) gevraagd voor mooie uitdagende opdrachten met maatschappelijke impact. Daarom willen we heel graag groeien, zodat we nog meer impact kunnen hebben.

Bij Native werken we op basis van zelforganisatie. Samen ontwikkelen we Native continue verder door. Eigen ontwikkeling en kennisdelen staan centraal. Opleidingen en trainingen volgen, alleen of samen, is aan de orde van de dag.

Het vraagt wel wat van je, werken bij Native: eigen initiatief, een beetje eigenwijsheid maar ook je grenzen kunnen aangeven. We vinden bij Native heel veel leuk. Interessante opdrachten en projecten zijn er genoeg. ‘Nee’ zeggen – wat soms nodig is – is ook een kunst!

Sinds haar oprichting door Kees van den Tempel in 2012 is Native uitgegroeid tot een innovatieve en betrouwbare adviespartner voor lagere overheden en maatschappelijke organisaties, die wij ondersteunen bij hun complexe vragen op het snijvlak van informatievoorziening, dienstverlening en bedrijfsvoering. Wij zijn ervan overtuigd dat we door het verbinden van mens, ICT en organisatie bijdragen aan het creëren van een grotere maatschappelijke waarde voor onze opdrachtgevers.

Wij ondersteunen in divers samengestelde teams, organisaties in hun digitale transformatie van strategie en beleid tot en met de uitvoering.

 

‘Native’ staat voor oorspronkelijk: geworteld midden in de samenleving willen we van maatschappelijke toegevoegde waarde zijn.

Onze bevlogen mensen zijn vanzelfsprekend inhoudelijk sterk, maar maken vooral het verschil door hun open blik, nieuwsgierige houding en betrokkenheid bij de uitdagingen waar onze opdrachtgevers voor staan. Wij volgen ontwikkelingen in ons vakgebied in relatie tot de veranderende samenleving op de voet en zijn daarmee een lerende en innovatieve organisatie. De kennis en inzichten die we zo vergaren delen we graag met anderen op onze website en tijdens discussiesessies met ons werkveld. Zo kunnen we elkaar inspireren!

Iedere organisatie heeft zijn eigen vertrekpunt en daarmee zijn eigen opgave. Wij passen onze aanpak aan op de ontwikkelfase van de organisatie: pragmatisch, bewezen en eigenzinnig. Native verbindt mens, ICT en maatschappij op de volgende manier:  

  • Wij zetten maatschappelijke waarde centraal;
  • De mens is leidend, niet de techniek; 
  • We maken complexe materie toegankelijk en uitvoerbaar; 
  • Wij maken visie en strategie praktisch toepasbaar; 
  • Daarmee verbeteren wij de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening; 
  • We delen proactief onze kennis en ervaring; 
  • We zijn scherp in onze analyse en staan voor onze uitspraken. 

Wij doen waar we goed in zijn, gedreven door de mensen die we aan boord hebben. Onze focus ligt bij de lokale overheid, omdat wij geloven dat onze maatschappelijke betrokkenheid daar het meest tot zijn recht komt. Onze proposities (link naar onze expertises) kun je alleen goed implementeren als er aandacht is voor bijvoorbeeld leiderschap, cultuur en digitale vaardigheden. Door onze brede blik en integrale aanpak borgen we onze adviezen, dus geen adviesrapport dat weer verdwijnt in een la maar gedragen adviezen met ruime aandacht voor gedrags- en organisatieverandering. 

 

ONZE KLANTEN

We werken voor lokale overheden (gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten), organisaties die te maken hebben met enorme uitdagingen zoals bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor de (jeugd)zorg met de enorm toenemende zorgvraag en dus ook toenemende kosten. Denk ook aan de opvang van vluchtelingen, de energietransitie en klimaatverandering. Lokale overheden vervullen een sleutelpositie in onze maatschappij, maar hebben hulp nodig bij de organisatie, ontwikkeling, verbetering en uitvoering van informatievoorziening in de volle breedte.

 

Onze kernwaarden zijn: verbindend, eigenzinnig, richtinggevend en onafhankelijk.

Ons team

Mariëlle Hulsegge

Mariëlle Hulsegge

Adviseur datagedreven werken / Managementteam lid

m.hulsegge@nativeconsulting.nl

Jelle Gotjé

Jelle Gotjé

Partner / Adviseur

j.gotje@nativeconsulting.nl

Rob Cortjens

Rob Cortjens

Partner / Adviseur

r.cortjens@nativeconsulting.nl

Martin van Dijk

Martin van Dijk

Partner / Adviseur

m.van.dijk@nativeconsulting.nl

Lianne van der Meel

Lianne van der Meel

Adviseur

l.van.der.meel@nativeconsulting.nl

Reinier Renskers

Reinier Renskers

Adviseur

r.renskers@nativeconsulting.nl

Jacqueline Iliohan

Jacqueline Iliohan

Adviseur

j.iliohan@nativeconsutling.nl

Belinda Dokman

Belinda Dokman

Officemanager

b.dokman@nativeconsulting.nl

Eric van Dijk

Eric van Dijk

Adviseur informatiemanagement

e.van.dijk@nativeconsulting.nl

Thomas Beniers

Thomas Beniers

Adviseur

t.beniers@nativeconsulting.nl

Manouk Schoonenboom

Manouk Schoonenboom

Adviseur

m.schoonenboom@nativeconsulting.nl

Maarten Derksen

Maarten Derksen

Adviseur ICT

m.derksen@nativeconsulting.nl

Jacko Kuppens

Jacko Kuppens

Adviseur informatiemanagement

j.kuppens@nativeconsulting.nl

André van den Reek

André van den Reek

Grafisch Vormgever / Marketing specialist

a.van.den.reek@nativeconsulting.nl