Download I- en A-architectuurplaat gemeente

architectuurplaat 75000 inw

Een goed werkende informatievoorziening is voor elke organisatie onontbeerlijk. Het verbeteren van de informatievoorziening, begint met inzicht krijgen in het applicatie- en informatielandschap. Om deze reden heeft Native Consulting recent een architectuurplaat gemaakt van het applicatielandschap van een middelgrote gemeente (75.000 inwoners).

In verband met de privacy hebben we op verzoek van de betreffende gemeente de architectuurplaat geanonimiseerd. De architectuurplaat kunt u hier downloaden

Het in kaart brengen van de informatiearchitectuur ondersteunt de organisatie op verschillende vlakken:

  • Inzicht krijgen in de complexiteit van applicaties en het beheer van deze applicaties voor zowel technisch beheer- als functioneel beheer (key-users).
  • Inzicht te krijgen in de informatiestromen tussen de verschillende applicaties en welke gegevens er in een applicatie gebruikt worden.
  • Een betere inschatting maken van de impact van een nieuwe implementatie en van mogelijk dubbele functionaliteiten van applicaties.
  • Inzicht krijgen in de authenticatie certificaten (zoals PKI-overheid) van de gemeente.

De architectuurplaat is zo opgesteld dat deze voor iedereen in de organisatie inzichtelijk is. Hierdoor kan de plaat als communicatiemiddel dienen voor het gesprek tussen medewerkers onderling en voor medewerkers richting het management en de directie.

Heeft u vragen over dit onderwerp of heeft u behoefte om een keer hierover te sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 085-4012987