Corona virus daagt I&A organisatie uit

23 maart 2020

De impact van het Corona-virus op onze maatschappij is gigantisch en een serieuze uitdaging. De oproep van onze regering is voor ons allemaal. Samen zetten we de schouders eronder. We zoeken en vinden zinvolle oplossingen om de motor van onze maatschappij te laten draaien.

Ook de I&A-afdelingen van onze gemeenten maken overuren. Allereerst om thuiswerken voor iedereen beschikbaar te stellen. Vervolgens om kritische systemen effectief in de nieuwe werkelijkheid te laten functioneren en naadloos op elkaar te laten aansluiten. De digitale transformatie is geen verwachte opgave voor de toekomst meer, maar randvoorwaardelijk om de dienstverlening aan inwoners en ondernemers juist nu optimaal te laten functioneren. Er worden hoge eisen gesteld aan de beschikbaarheid en continuïteit van de externe en interne (digitale) communicatie en de vaardigheden van de medewerkers, management en bestuurders om het effectief in te zetten.

De toegevoegde waarde in deze crisissituatie van de CIO en Informatiemanager wordt ineens volop zichtbaar als gesprekspartner in het bedenken en faciliteren van passende oplossingen. Een goed geoliede I&A-machine is noodzakelijk om effectief en snel te kunnen schakelen.

Onze adviseurs hebben in de afgelopen maanden diverse klanten gesproken, die in meer of mindere mate succesvol zijn geweest om deze ‘transformatie’ te realiseren. Sommige gemeenten hebben daar nog moeite mee. Doordat de netwerkomgeving er niet geschikt voor is, er te weinige mobiele werkplekken zijn, tools worden gemist of onbekend zijn, medewerkers vaardigheden missen of omdat de interne processen en informatie onvoldoende digitaal beschikbaar is.

Heeft u behoefte aan een sparringpartner op afstand om uw Business ICT-vraagstukken voor te leggen? We staan voor u klaar. Mail uw vraag en contactgegevens naar: info@nativeconsulting.nl, dan neemt één van onze collega’s snel contact met u op. Het digitaal consult is geheel vrijblijvend!

Delen via

Actueel

AI verbieden, gedogen of omarmen?

30 november 2023

AI verbieden, gedogen of omarmen?

Informatiehuishouding is de basis van alle gemeentelijke uitdagingen!

23 november 2023

Informatiehuishouding is de basis van alle gemeentelijke uitdagingen!

Op zoek naar een Woo-publicatiekanaal?

09 november 2023

Op zoek naar een Woo-publicatiekanaal?

Referentiemodel DAMA DMBOK voor datagedreven werken; wel of niet bruikbaar?

12 oktober 2023

Referentiemodel DAMA DMBOK voor datagedreven werken; wel of niet bruikbaar?