“HR meets IT”: sleutel tot succes digitale transformatie.

24 februari 2022

“HR meets IT”: sleutel tot succes digitale transformatie.

Valentijnsdag is inmiddels voorbij, maar hebben HR en IT elkaar gevonden in de digitale transformatie?!

Er zijn diverse initiatieven, programma’s en pilots binnen de lokale overheid om de digitale transformatie vorm en inhoud te geven. De innovatieve impuls die van IT-toepassingen uitgaat zorgt voor een ongebreidelde stroom aan trends, initiatieven en ontwikkelingen waar organisaties op anticiperen. Dit leidt tot Smart city concepten, data gestuurde beleidsontwikkeling, robotisering van werkprocessen, etc.

Vaardigheden eindgebruiker

Het in gang zetten van innovaties is nog relatief eenvoudig in vergelijking met de vertaling ervan naar de praktijk. ‘The proof of the pudding is in the eating’, want de adoptatie door eindgebruikers (medewerkers, burgers, bedrijven) bepaalt uiteindelijk het succes. M.a.w. om investeringen te laten renderen, is de sleutel van het succes gelegen in het vermogen van de eindgebruiker om vaardigheden aan te boren om deze nieuwe toepassingen effectief te gebruiken.

 

 

De digitale transformatie is daarmee een veranderkundige opgave die je niet alleen vanuit IT-perspectief aangaat. Daarvoor is ook een HR-perspectief nodig.

In een strategische personeelsplanning wordt de veranderopgave voor een organisatie gedefinieerd, o.a. de benodigde competenties – en talentontwikkeling en uitstroom (of zelfs uitval) te beperken door medewerkers eigenaar te maken van hun eigen ontwikkeling. Hoe kun je het leervermogen van medewerkers vergroten om 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? Dit is niet eenvoudig. Dit vraagt om een innige samenwerking van IT en HR om digitale innovaties samen te laten gaan met competentie- en talentontwikkeling.

Trainingsprogramma voor HRM-ers en IT-ers samen

Het Instituut Digitale Intelligentie en Native hebben hun ervaringen als opleidingsinstituut voor de digitale transitie en strategisch business-IT adviseur voor de lokale overheid gebundeld in een trainingsprogramma voor HRM-professionals en IT-specialisten samen. In dit programma ontwikkel je samen met je collega een professionaliseringstraject voor een medewerkersgroep in je organisatie.

Lunchwebinar

Wil je kennismaken met het programma, om te ontdekken of het iets voor kan betekenen voor jou organisatie, geef je dan op voor het lunchwebinar: ‘HIRT, HR & IT maken samen het verschil’ op 6 april van 12.00 tot 13.00.

 

Delen via

Actueel

AI verbieden, gedogen of omarmen?

30 november 2023

AI verbieden, gedogen of omarmen?

Informatiehuishouding is de basis van alle gemeentelijke uitdagingen!

23 november 2023

Informatiehuishouding is de basis van alle gemeentelijke uitdagingen!

Op zoek naar een Woo-publicatiekanaal?

09 november 2023

Op zoek naar een Woo-publicatiekanaal?

Referentiemodel DAMA DMBOK voor datagedreven werken; wel of niet bruikbaar?

12 oktober 2023

Referentiemodel DAMA DMBOK voor datagedreven werken; wel of niet bruikbaar?