Top 5 vakantie-bezinnings-onderwerpen

15 juli 2021

Top 5 vakantie-bezinnings-onderwerpen

Eindelijk, de zomervakantie staat voor de deur. We kunnen de komende periode genieten van een heerlijke vakantie! Dat hebben we wel verdiend. Behalve relaxen, het verstand op oneindig en even helemaal niets moeten, is de zomervakantie ook een mooie tijd voor bezinning. Niet alleen om terug te kijken, dit kan vooral ook gebruikt worden om ‘belangrijke-niet-urgente-zaken’ eens goed te overdenken.

Top 5 vakantie-bezinnings-onderwerpen

Bij Native weten we als geen ander wat er speelt bij lokale overheden en welke prangende vraagstukken er zijn die in onze dagelijkse hectiek vaak onvoldoende tijd en aandacht krijgen. Hier zijn een paar vakantie-bezinnings-onderwerpen waar wij over na gaan denken:

  1. De informatiebehoefte in de meeste organisaties is door Corona enorm veranderd, maar is het data- en informatiemanagement hier wel flexibel genoeg voor om deze verandering te ondersteunen? Ook de Wet Open Overheid en Wet Hergebruik Overheidsinformatie stellen hoge eisen aan de kwaliteit en beschikbaarheid van data.
  2. Hoe zorg je voor de hoogste beschermingsfactor voor ICT als de meesten op vakantie zijn en in de zon liggen? Voor hackers is dit het momentum. Is de security goed gewaarborgd als de bezetting laag is, blijft de ICT-omgeving ook tijdens de vakantieperiode optimaal functioneren?
  3. Microsoft introduceert na de zomer een cloud toepassing voor het besturingssysteem Windows 10 en 11: Windows365. Nu een keuze, straks onontkoombaar? Wordt de Cloudstrategie hier op aangepast en wat betekent dat voor de ICT-organisatie?
  4. Al ruim 3 jaar is de AVG voor elke organisatie een must, maar is het een lust of een last? Ligt de focus op het middel – de handhaving – in plaats van op het doel waarvoor de AVG in het leven is geroepen? Hoe zorgen we ervoor dat de AVG ons niet alleen beperkingen oplegt maar juist mogelijkheden biedt?
  5. Hoe zorgen we ervoor dat ‘datagedreven werken’ echt geïmplementeerd wordt, nu gebeurt het in de organisatie slechts mondjesmaat? Waar zitten de knelpunten? Vraagt dit om een andere implementatiestrategie? Is ‘data-ongeletterdheid’ een belemmering?

“Food for thought”! De komende weken kunnen gebruikt worden om eens na te denken over onderwerpen waar, in de dagelijkse hectiek, niet aan toegekomen wordt. Wat kan er op je werk beter of anders? Waar moet eens de tijd voorgenomen worden om een goede oplossing te bedenken? We zijn benieuwd naar jouw gedachtenspinsels!

De vernieuwde website

En voor wie het tijdens de vakantie toch niet kan laten, je bent ten alle tijden welkom op onze website. Hier kun je terecht voor interessante inhoudelijke artikelen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van de digitale transformatie bij lokale overheden. We zijn benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt, laat dit ons vooral weten!
We wensen je een hele fijne zomervakantie, hopelijk tot snel!

 

Met zonnige groeten,
Team Native

 


Even afkoelen in de zomer? Wij bieden verschillende verfrissende sessies waarin we met elkaar in dialoog gaan over prangende onderwerpen. Hoe kijk jij bijvoorbeeld aan tegen het menselijk handelen onder de AVG? Hoe wordt er in jouw organisatie regie gevoerd op data in de cloud? Hoe zet jij je in voor een flexibele en wendbare informatievoorziening?
In drie interactieve sessies staat elke keer één van deze vraagstukken centraal. Door middel van een korte presentatie, begeleid door twee prikkelende stellingen gaan we het gesprek aan. Zo verbinden we onze kennis en ervaring.

Schrijf je hier in voor één of meerdere Zomer Carrousels.


Wij kunnen niet stilzitten: op 20 juli en 19 augustus organiseren we een webinar over datagedreven werken. Je kunt je hier aanmelden.

Delen via

Actueel

Heeft het gemeentelijk ICT Shared Service Center nog een toekomst?

13 mei 2022

Heeft het gemeentelijk ICT Shared Service Center nog een toekomst?

Common Ground datagedreven werken

01 mei 2022

Common Ground datagedreven werken

Inzet routekaart datagedreven werken voor de gemeente Meierijstad

26 april 2022

Inzet routekaart datagedreven werken voor de gemeente Meierijstad

De volgende stap omtrent privacy: de e-Privacy verordening

24 maart 2022

De volgende stap omtrent privacy: de e-Privacy verordening